Zajednička vožnja: Durmitor 2021

Written By :

Category :

Novosti

Posted On :

Share This :

S vremena na vrijeme potrebno je svoje vozačke vještine i malo provozati po cesti. U tu svrhu, Motogymkhana Hrvatska povremeno organizira zajedničke izlete. Ove godine, odluka je pala da će izlet imati laganih 1600 km i trajati će 4 dana. Ruta ide kroz BiH do Crne Gore, gdje se uspinjemo na Durmitor, te nazad do Hrvatske. Lagani izlet, pogotovo kada na njega ide 20-ak ljudi, s motorima naravno… i jednim autom, jer naš najdraži električni skuteraš ipak nema toliki domet…

Prvi dan putovali smo do Foča, gdje smo se smjestili u predivan auto kamp na Drini. Naravno, na putu do kampa bilo je potrebno svratiti u Sarajevo po Sarajevske ćevape i burek. 

Drugi dan se polagano penjema na Durmitor, rutom koja je nekoć bila cesta. Nakon malo zadržavanja na granici dolazimo do predivne stare ceste koja nas vozi do mosta rijeke Pive. Za vrijeme slikanja kanjona otkrili smo kakav je osjećaj biti na mostu kada preko njega projuri autobus, nadasve potresan. Brzo se pakiramo i nastavljamo dalje do Eko sela Durmitor, gdje ćemo boraviti dva dana. Kako je ostalo još vremena do večere, lovimo zadnje zrake sunca da istražimo okolicu, prije janjetine i spavanca. 

Dan treći započinjemo u cik podneva. Nakon dobrog doručka krenuli smo do Crnog jezera, parka prirode pokraj Durmitora. Malo smo se putem pogubili i nehotice osnovali planinarsku sekciju Motogymkhane Croatia. U konačnici smo ipak svi našli jezero i put nazad do motora, zaključak je ipak da drugi puta koristimo konvecionalnije puteve. 

Sljedeće postaja, zip line, nakon kojega je slijedila lagana vožnja durmitorskim prstenom uz romantiačno promatranje zalaska sunca.

Plan za četvrti dan je jednostavan, dobro se najesti te se odvesti kući. Napuštamo Durmitor u 9:30 i krećemo istom cestom nazad prema Hrvatskoj. Grupica se malo smanjila kako su pojedinci nastavili svoju avanturu u drugim smjerovima. U konačnici, svi smo sretno stigli na svoja odredišta, neki ranije, neki kasnije. Oko 22h svi mogli zagrliti svoje jastuke i pripremiti se za sutrašnji radni dan, puni doživljaja i sjećanja sa zajedničke vožnje na Durmitor.