Održan poligon za sigurniju vožnju

Written By :

Category :

Novosti

Posted On :

Share This :

Udruga Moto Gymkhana Croatia intenzivno nastavlja raditi na sigurnosti motociklista kao najranjivije skupine u prometu.  Prošloga vikenda održan je poligon sigurne i spretne vožnje u Puli. Taj dio Hrvatske tradicionalno ima puno motociklista na prometnicama, jednako tako zbog povoljne klime i sezona traje znatno duže nego li je to u kontinentalnom dijelu zemlje. Upravo zbog toga,  skupina motociklista okupljeni u organizaciji Istra ”bikeri na cesti” uputili su nam poziv za održavanja našeg poligona. Moto Gymkhana rado se odazvala pozivu, upravo je to dio na koji stavljamo veliku pozornost, kako što sigurnije izaći na prometnicu.

Poligonu se odazvalo oko pedesetak motociklista. Među muškim vozačima bilo je i vozačica, koje su posebno oduševljene poligonom. Osim vožnje oko čunjeva i prezentaciuje raznih tehnika sigurne vožnje, na prostoru održavanja poligona bilo je i popratnih sadržaja. U cijelu priču uključila se i prometna Policija sa svojim predavanjem kao i djelatnici Hitne medicinske pomoći, koji su demonstrirali kako pomoći unesrećenom. Veseli činjenica da je unatoč paklenoj vrućini uz poligon kroz cijeli dan bilo više od dvijesto motociklista, koji su ovoga puta samo promatrali, no u razgovoru s njima, svakako će se na idući poligon odazvati.

Hvala domaćinima na sjajnoj organizaciji i atmosferi, veselimo se nekim novim projektima, kako u Puli, tako i u cijelom tom dijelu Hrvatske, koje je tradicionalno motociklistička regija.