1. Natjecanje za prvenstvo Hrvatske u moto gymkhani

Written By :

Category :

Novosti

Posted On :

Share This :

Zagreb, 21. svibnja 2023. – Pod toplim zrakama sunca, grad Zagreb je bio dom uzbudljivom Moto Gymkhana natjecanju u Hrvatskoj. Natjecanje je održano na Sveučilišnom kampusu Borongaj na parkiralištu Fakulteta prometnih znanosti. Sudjelovalo je 29 natjecatelja različitih razina vještina, od profesionalaca, amatera pa do početnika, čime je stvorena živahna atmosfera natjecanja.

Sunčan dan je pružio idealnu pozadinu za uzbudljiv prikaz motociklističkih vještina i preciznosti. Natjecanje se održalo na posebno dizajniranom poligonu koji je uključivao niz izazovnih prepreka i uskih zavoja koji su testirali spretnost, kontrolu i tehniku sudionika. Najupečatljiviji element, kojeg će mnogi pamtiti, dobio je i svoj nadimak “Žacova torta”. Sastoji se od 39 čunjeva, složenih u obliku torte kao metafora rođendanske torte predsjednika Moto Gymkhane Croatia, Željka Marinovića. 

Od trenutka kada je prvi vozač pritisnuo gas, zrak je bio ispunjen uzbuđenjem. Gledatelji, koji su se sastojali od drugih vozača, prijatelja i obitelji, okupili su se oko poligona, stvarajući atmosferu podrške i ohrabrenja. Pljesak i odobravanje odjekivali su prostorom, hraneći odlučnost svakog natjecatelja.

Događaj je prikazao raznolikost unutar Moto Gymkhana zajednice, s vozačima koji su predstavljali različite dobne skupine, razine iskustva i modele motocikala. To je bio dokaz inkluzivnosti sporta, gdje je svima pružena prilika za sudjelovanje i pokazivanje svojih vještina. Osjećaj zajedništva i sportskog duha bio je očit dok su vozači navijali jedni za druge, slaveći njihove uspjehe i podržavajući ih u izazovima.

Natjecanje je zahtijevalo ravnotežu između brzine i preciznosti. Svaki vozač morao se kvalificirati za natjecanje vožnjom univerzalne ”osmice” – GP8. Potom ih je čekao poligon kroz koji se trebalo provući kroz niz konusa, slaloma i figura s elegancijom, točnošću i brzinom. To je bio pravi test koncentracije i kontrole dok su manevrirali svojim motociklima, težeći najbržim i najčišćim linijama.

Tijekom dana, natjecanje je postajalo sve intenzivnije kako su vozači pomicali svoje granice, boreći se za najbolje pozicije. Preciznost i vještina koje su pokazali profesionalci bili su zadivljujući, ostavljajući gledatelje bez daha. Istovremeno, početnici su pokazali hrabrost i odlučnost, inspirirajući pljesak i podršku publike.

Kao jedan od najupečatljivijih elemenata natjecanja, Moto Gymkhana Croatia u Zagrebu oduševio je svojom atmosferom zajedništva. Iako su vozači bili u središtu pozornosti, istinska ljubav prema sportu i međusobno druženje bili su temelj događaja.

Prvo natjecanje 2023. u organizaciji Udruge Moto Gymkhana Croatia bilo je nevjerojatan uspjeh, ne samo u smislu vještina i talenta, već i u napredku Udruge, koja od svojih skromnih početaka, danas održava najveća moto natjecanja u Hrvatskoj iz tehničkih disciplina vožnje. Prikazalo je strast i predanost vozača, koji su se okupili kako bi podijelili radost vožnje motocikla i izazove koje donose poligoni Moto Gymkhane.

Dok završavamo izvještaj o ovom spektakularnom događaju, ne možemo dočekati sljedeću priliku da vidimo što će Moto Gymkhani donijeti budućnost. Sigurno je da će to biti pregršt uzbuđenja, adrenalina i veselja koje će spojiti motocikliste iz cijele regije.